Kavioliigan säännöt

 1. Kavioliiga-sarja rakentuu osakilpailuista ja kolmesta Kavioliiga Grand Prix’sta kylmäverisille ja lämminverisille hevosille.

  Suomen Hippos ja vuosittain erikseen määritellyt raviradat järjestävät Suomen Hippoksen hyväksymänä ajankohtana Kavioliiga-sarjaan sisältyvät osakilpailut ja Kavioliiga Grand Prix -tapahtumat. Yksi näistä ajetaan vuosittain maan pääradalla.

 2. Kuhunkin Kavioliiga Grand Prix’hin hevoset karsitaan kuudessa osakilpailussa.

  Kilpailumatkat osakilpailuissa ovat 1600–3100 metriä. Suomen Hippoksen kilpailuosasto ja raviradat yhteistyössä määrittelevät osakilpailujen sarjamääritykset. Kavioliiga Grand Prix’ssa kilpailumatkat ovat 1600–1640 tai 2100–2140 metriä avoimena ryhmäajona.

 3. Hevosten karsinta osakilpailuissa suoritetaan vakiosarjoissa käytettävän karsintapistejärjestelmän mukaisesti.

  Hevoset saavat osakilpailuista pisteitä sijoituksensa mukaan seuraavasti: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

  Kavioliiga Grand Prix’hin pääsee ilmoitetuista hevosista yhdeksän (9) osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta ja yksi hevonen yleisöäänestyksen perusteella, mikäli ilmoitettuja hevosia on vähintään 11.

  Kavioliiga Grand Prix’n ratajärjestys määräytyy niin, että ilmoitetuista hevosista kolme osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta saa valita lähtöratansa, muiden hevosten lähtöradat arvotaan. Tasapisteissä ratkaisee paras sijoitus osakilpailuissa. Jos sijoitus on sama, valintajärjestys arvotaan.

  Kavioliiga Grand Prix’n voittaja palkitaan vähintään 20 000 eurolla.

  Kavioliiga-mestaruuden voittaa kylmäverinen ja lämminverinen, joka on kerännyt eniten pisteitä osakilpailuista ja Grand Prix’sta. Voittaja palkitaan vuosittain määritetyllä raha- tai tavarapalkinnolla.

  Kahdesta ensimmäisestä Kavioliiga Grand Prix’sta hevonen saa kaksinkertaiset pisteet ja kolmannesta Kavioliiga Grand Prix’sta kolminkertaiset pisteet.

 4. Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

 5. Kavioliiga Grand Prix -sääntöihin voi tehdä muutoksia ainoastaan Suomen Hippoksen hallitus.

  Suomen Hippos ry