Kesäravit 2019

Suomessa on monta ympäri vuoden raveja ajavia raviratoja. Näiden lisäksi on myös 24 ravirataa, jotka järjestävät tapahtumia vain kesäisin. Kesäravit ovat tärkeitä tapahtumia paikkakunnan ihmisille. Kesäraveissa pääset aivan hevosia lähelle kannustamaan suosikkisi voittoon. Kesäraveissa pääosaa esittävät hevoset, mutta tunnelman takaa leppoisa raviyleisö. Kesäraveja järjestetään aina Lapista Ahvenanmaalle asti. Katso alta kaikkien Suomen kesäraviratojen kilpailupäivät.

 

Kesaravit_Haapajarvi_590x445px.png

Haapajärvi

Aloita ravikesä Haapajärveltä! Haapajärven Ravi ry juhlii 110-vuotista taivaltaan perinteisen kesäravitunnelman merkeissä. Luvassa on mukavaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle.


Kesaravit_Halsua_590x445px.png

Halsua

Halsuan Miljoonaravit järjestetään jo 57. kerran. Halsuan radalla voi nauttia kesäravien tunnelmasta laajalla terassilla. Raveihin kannattaa tulla koko perheen voimin, sillä raveissa ajetaan myös ponilähtöjä.


Kesaravit_Hankasalmi_590x445px.png

Hankasalmi

Hankasalmen Heinäraveissa yleisölle on tarjolla vauhdikkaita ravilähtöjä, kesään kuuluvia lettuja ja leppoisaa tunnelmaa.


Kesaravit_Härmä_590x445px.png

Härmä

Härmän toinen ravirata on ajanut huomattavasti pidempään raveja kuin Härmän toinen rata PowerParkin ravirata, joka on Suomen uusin ravirata. Tänä vuonna vanha Härmän ravirata ajaa yhdet ravit toukokuussa.


Kesaravit_Powerpark_590x445px.png

Härmä, PowerPark

Suomen uusimman raviradan ehdoton kohokohta on Nordic King. Kolmipäiväinen ravijuhla PowerParkin raviradalla tuo näytille Pohjoismaiden parhaat kylmäveriset. PowerParkin raveihin kannattaa suunnata muutenkin, koska kesälomamatkan yhteyteen voi liittää myös vierailuin PowerParkin huvipuistoon.


Kesaravit_Jämsä_590x445px.png

Jämsä

Jämsän kaksipäiväisissä kesäraveissa riittää jännitystä jokaiseen makuun. Viikonlopun aikana nähdään muun muassa Jämsän Äijä-ajo sekä rataennätyskoe, lisäksi yleisö voi nauttia vaikkapa perinteisestä ravimakkarasta ja jäätelöstä.


Kesaravit_Kalajoki_590x445px.png

Kalajoki

Kalajoen ravirata sijaitsee upeassa maisemassa miljoonahuviloiden äärellä. Tapahtumassa nähdään koko raviurheilun kirjo, lähtöjä on niin raviratsastuksessa kuin raviponeillekin.


Kesaravit_Kannus_590x445px.png

Kannus

Kannuksessa ravataan kerran kesässä, eikä näitä kisoja kannata jättää väliin! Pohjanmaan parhaimmat ohjastajat tulevat aina kilpailemaan Kannuksen raveihin.


Kesaravit_Kauhava_590x445px.png

Kauhava

Kauhavan raviradalla järjestetään heille jo perinteeksi muodostuneet toisen juhannuspäivän ravit. Raveissa käyvät niin kauhavalaiset kuin ulkopaikkakuntalaiset juhannuksen juhlijat.


Kesaravit_Kaukonen_590x445px.png

Kaukonen

Suomen pohjoisin ravirata sijaitsee Kittilässä Kaukosen kylässä. Yhdistä kesäinen Lapin matka ja Kaukosen tunnelmalliset kesäravit lomallasi!


Kesaravit_Kausala_590x445px.png

Kausala

Kausalan helluntairavit ovat pitkäaikainen perinne, ja paikkakuntalaisille yksi kesän kohokohdista. Kausalan erikoisuus on radan sisäkentällä sijaitseva urheilukenttä, jonka laidalta voi myös katsella lähtöjä.


Kesaravit_Kemijärvi_590x445px.png

Kemijärvi

Yksi Lapin kesäraviradoista on Kemijärvi. Ravirata sijaitsee keskellä kaunista Lappia. Yhdistä ravit ja kesälomamatka Lapin luontoon!


Kesaravit_Kokemäki_590x445px.png

Kokemäki

Kokemäen ravirata tunnetaan erityisesti grillibroileristaan ja kaksipäiväisistä juhannusraveistaan. Kokemäen puitteet ovat hienot, ja tunnelma erinomainen. Raveihin tulevat vuodesta toiseen kilpailemaan sekä ammattilaiset että harrastajat.


Kesaravit_Kokkola_590x445px.png

Kokkola

Kokkola avaa kesäravikautensa helatorstaina toukokuussa. Tule nauttimaan perinteisestä ravimakkarasta ja hyvästä tunnelmasta vaikka isommallakin porukalla.


Kesaravit_kurtakko_590x445px.png

Kurtakko

Kurtakon perinteiset kesäravit palasivat viime vuonna Suomen ravikalenteriin viiden vuoden tauon jälkeen. Tänäkin vuonna yleisöllä on mahdollista päästä nauttimaan Kurtakon leppoisasta tunnelmasta heinäkuussa.


Kesaravit_Lapua_590x445px.png

Lapua

Pohjanmaalla sijaitsee lukuisia kesäraviratoja, joista Lapua ajaa ravinsa heinäkuun lopulla. Perinteisissä Lapuan kesäraveissa on kiireetön tunnelma, ja radalla voit nähdä myös Pohjanmaan tunnetuimpia raviohjastajia.


Kesaravit_Lieksa_590x445px.png

Lieksa

Vaikka Lieksa ei maantieteellisesti sijaitse keskeisessä Suomessa, kuuluvat paikkakunnan ravit tärkeänä osana suomalaiseen ravikesään. Raveihin on yleisöä jopa jonoksi asti, ja tunnelmasta vastaa Pohjois-Karjalan oma raviääni Lauri Hyvönen.


Kesaravit_Loviisa_590x445px.png

Loviisa

Herkullisista lohileivistään tunnettu Loviisa palkittiin vuoden 2018 kesäraviratana. Hevosten kiihdyttäessä matkaan Loviisassa, yleisö voi tuntea myös omissa jaloissaan, kuinka tanner tärisee hevosten alla.


Kesaravit_Maarianhamina_590x445px.png

Maarianhamina

Ahvenanmaalle kannattaa kesällä lähteä monestakin syystä, mutta eritysesti Maarianhaminan kesärata hurmaa katsojansa. Radan punainen hiekka ja sekoitus ruotsalaisia sekä suomalaisia hevosia ja ohjastajia takaavat yleisölle elämyksiä.


Kesaravit_Pihtipudas_590x445px.png

Pihtipudas

Suomen kauneimmaksikin kesäradaksi tituleerattu Pihtiputaan ravirata sijaitsee aivan järven rannalla. Tiesitkö, että Pihtiputaalla asuvat myös Vuoden ravivalmentaja 2018 Antti Ojanperä sekä ohjastajien kärkikaartiin kuuluva Santtu Raitala?


Kesaravit_Riihimäki_590x445px.png

Riihimäki

Riihimäki on yksi isoimmista kesäraviradoista, paikkakunnalla ravataan kuusi kertaa kesässä. Jokaisen Riksun raveissa vierailevan tulee kokeilla ainakin radan kuuluisia lettuja sekä kaalilaatikkoa.


Kesaravit_Sodankylä_590x445px.png

Sodankylä

Tule nauttimaan kesäyön auringosta Sodankylän Yöttömän yön raveihin. Ravien alkaessa vasta kello 20, tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen Lapin kesän tunnelman.


Kesaravit_Suonenjoki_590x445px.png

Suonenjoki

Suonenjoen ravirata tunnetaan erittäin tiukoista kaarteista ja pitkästä loppusuorasta, jonka aikana ehtii tapahtua paljon. Radan katsomorinteessä voi syödä mansikoita ja nauttia Mansikka-ajojen vauhdista.


Kesaravit_Virerema_590x445px.png

Vieremä

Tunnelmallisella Vieremän kesäradalla järjestetään kuudet ravit. Vieremä tarjoaa perinteisenä kesäratana vanhan ajan ravitunnelmaa. Raveissa viihtyy koko perhe, satoi tai paistoi.